Partners

De boerderij van boer Piet

Onze natuur- en belevingsboerderij bevindt zich voornamelijk aan de boerderij van boer Piet. Boer Piet is voortdurend bezig om topproducten onder de beste omstandigheden te telen. De standpunten waar hij achter staat zijn een optimaal dierenwelzijn, hygiëne, steeds ecologischer te werk gaan en een fijne werksfeer. 

Varkens

Boer Piet heeft een halfopen varkensbedrijf met 340 zeugen. Zoveel varkentjes verzorgen vergt heel wat werk. De gezondheid van onze dieren en hun welzijn zijn de hoogste prioriteit. Een goede hygiëne is dan ook een absolute vereiste. Door een goed management probeert hij te zorgen voor gelukkige dieren, een opgewekte boer en tevreden medewerkers

Fruit

In de boomgaarden van boer Piet zijn er zowel appels als peren. We bewerken zo een 28 ha. grond. Dit gaat natuurlijk niet alleen. Gelukkig kunnen we elke dag opnieuw rekenen op onze topmedewerker Stefan en tijdens de drukke periodes op heel wat seizoensarbeiders uit Polen en Roemenië. In de boomgaard gaan we zo ecologisch mogelijk te werk. Zo hebben we bijvoorbeeld in alle plantages insectenhotels en vogelkastjes hangen.

Snoetjes en toetjes


Onze kinderboerderij en café zijn plekken waar genieten, ontspannen en verbinden centraal staan, weg van de hectiek. We combineren educatie met fijne momenten en hechten waarde aan respectvol omgaan met mensen, dieren en voeding. Samenwerking met buurtbewoners, boeren en experts is essentieel. 'Zelf ervaren' is onze focus, waarbij we veel dieren een tweede thuis bieden en natuurlijke, lokale producten gebruiken. Duurzaamheid staat voorop, waardoor we onze ecologische voetafdruk verminderen en laten zien dat 'consuminderen' mogelijk is.


Mierhoop Greencrafts

Wij ontwerpen en realiseren duurzame ruimtes die educatie, verwondering en verbinding bevorderen. Met ons vakmanschap en respect voor ecologie streven we ernaar om blijvende waarde toe te voegen aan diverse omgevingen, variërend van scholen tot bedrijven en gemeenschappen. 

Fruitsnacks

Fruitsnacks zorgt ook voor onze gezonde tussendoortjes! 
Niet alleen kunnen wij rekenen op hun lekkere snacks. Wij mogen altijd gebruik maken van hun leuk appelspringkasteel. 
Topje boven alles : scholen die via Fruitsnacks komen krijgen een leuke korting op hun uitstap naar ons!